Dessecació: consisteix a reduir el contingut de l'aigua dels aliments utilitzant les condicions ambientals naturals i exposant-los a l'aire.
Deshidratació: és una tècnica semblant a la dessecació, però en aquest cas el contingut d'aigua dels aliments es redueix per l'acció de la calor artificial.
Liofilització: és una tècnica de eliminació de l'aigua per sublimació( pas de l'estat sòlid al gasós sense passar per líquid) en aliments prèviament congelats.
Fumatge: deshidrata l'aliment i aprofita les propietats antisèptiques i antibacterians del fum.
Envasament al buit: tècnica que consisteix a eliminar el aire a l' hora de envasar els aliments a fi d'evitar l'acció dels agents oxidants.
Irradiació: consisteix a sotmetre els aliments a l'acció de radiacions per destruir tota mena de bacteris.
Aplicació de calor: són sistemes que es basen en el tractament tèrmic dels aliments aplicant-los calor, per tal d'eliminar els germens actius que els malmeten.
Refrigeració i congelació: el fred atura l'activitat dels bacteris i manté el valor nutritiu dels aliments.
No hay comentarios:
Publicar un comentario